11.2.2008

Remppa jatkuu ja saa uusia käänteitä

Zädäm.

Ettei remontoiminen kävisi liian rauhalliseen tahtiin saimme viime viikolla kuulla häädöistä. Paikallinen Mineriittifirma on ostanu koko talon ja heivaa kaikki kadulle. Vuokranantajan jalomielisyyden vuoksi saimme aikaa maalliskuun puoleen väliin - DL siis on 15.3.

Uutta remonttirintamalla. Häärällästelyn vuoksi hallikäyntejä jäi muutama väliin. Yhden uuden viikonlopun jäljiltä homma kuitenkin osoittaa positiivisia merkkejä. Sitloodan helareijät on saatu paikattua Topcoatilla (biliksen) ja mittarireijät on tukossa - toistaiseksi veilä hiomatta kiiltävään kuntoon.

Laba ja Gelcoat.
Ikkunoiden punaiset ympärykset päätettii projektin alkuvaiheessa maalata uudestaan, sillä niiden kunto oli aika huono. Ajatuksena oli kitata ikkunan kiinnityreijät kuntoon ja laskea ruiskulla temadurit kylkeen. Tätä ei kuitenkaan voitu tehdä, sillä X-yachts ei lähetä värikoodejaan meille. Olimme (laba) siis pakotettuja soittelemaan tunnetusti sluibille tanskalaiselle kansalle kotiin. Laban saldo oli 2kg Gelcoattia postitse Suomeen. Paketin tullessa ja 4 tuntia netissä surffaten toi tiedon, ettei tätä kamaa voi a) laskea ruikulla kylkeen vaan projektina on nyt vaihtaa gelcoatpinta kylkeen b)samaa kamaa olis saanu Suomen Turusta kaikkine kovettimineen päivineen, joita ei siis tanskanmies tietenkään laittanu mukaan. Projekti vaihtu siis hieman hiontapainotteisemmaksi kun oli ajatus, mutta etenee vauhdilla.

Itse ikkuna-akryllit saatiin sopuhintaan espoolaiselta yrittäjältä. Samaan syssyyn hommattiin myös kulkuaukon pystseinän 10mm pleksi-ikkuna. Vanha oli haljennut ja vuoti sateet sisään.

Jo aikasemmissa viesteissä oon selvittäny kuinka hienot lattialevyt on tulossa. Nyt 3. lakkakerroksen jälkeen rupee pinnassas näkymään jo hienoista pintaa. Upeet tulee, ei voi mitään. Alun n.40% lakka on vaihtunut jo n.25%:seen. Puu imee edelleen hyvin ja pintaa muodostuu. Ens viikonloppuna kerrat 4. ja 5. ja sitten pitää jo ruveta kattelemaan montako kerrosta ne kaipaa.

Muuten viikonloppu meni pöytää, portaita ja konekopan askelmaa hioessa. Todella tyhmää puuhaa, kun ei voi käyttää konevoimaa joka koloon.

Tuloa tehtiin kans pikkasen, kun saatiin myytyä pois jäljelle jääneet lattialevyt, hyvä niin, ettei niitäkään tarvii nyt muuttaa jonkun kellariin häärön yhteydessä.

Ai niin, Hella. Kaasuliesi kävi huollossa Kaasuvalossa ja sai puhtaatt paterit. Falskaaminen ja nappien jumitus oli tipotiessään - meillä on siis ihan ehta peli alla. Kaasumies sano, että ulkonäöstä huolimatta, kaikki pelittää ja kaasua tulee vaan oikeista reijistä pihalle. Ensimmäisiä lämppärisessioita odottaessa. Asennukseen tarvitaan veilä kiinteä kupariletku, se pitää käydä hakemassa tällä viikolla.

Septitankki on vihdoin ammitsussa hitsattavana. 38mm röörien metsästys otti oman aikansa, ku tattarisuolla vaan yks paikka myy sitä, enkä tietenkään menny sinne ku vikaksi. Parin viikon päästä senkin pitäis olla valmiina, joten paskimon seutukin valmistuu ennen veteen laskua.

jatkoa seuraa viikonlopun jälkeen...